BUX
38240

Jövőre már új piacra léphet az RFV

Az RFV 2011-ben az árbevétel 70 százalékos, míg az adózott eredmény terén közel 36 százalékos növekedésével számol - derül ki a társaság eredményszámaira vonatkozó részletes menedzsmentvárakozásokból.

Józsa Bernát, 2010. december 16. csütörtök, 13:30

A menedzsment lehetőséget lát további, a társaság legnagyobb hazai projektjeihez mérhető nagyságú beruházások elnyerésére Magyarországon. A terjeszkedés következő lépéseként várhatóan már 2011-ben új kelet-közép-európai piacra léphet be a társaság, ahol jövőre akár már konkrét projektek megvalósítására is sor kerülhet a közlemény szerint. (November közepén még 2012-re valószínűsítette az újabb régiós országban való megjelenést a társaság vezetősége.)A 14,5 milliárd forintos tervezett éves árbevétel felét jövőre - a társaság korábbi bejelentéseivel összhangban - már a romániai projektek termelhetik. Az EBIDTA terén kissé felfelé módosította várakozását az októberi prognózishoz képest a vezetőség (2,9 milliárdról 2,96-ra), míg a nettó profitnál hajszálnyival lefelé (1,9 milliárdról 1,897-re).

Az ábra megtekintéséhez kattintson a képre!Az eredmény-előrejelzés az új beruházásokból (Zilah és Marosvásárhely, illetve a gyergyószentmiklósi beruházás második szakasza) származó eredménnyel csak kisebb mértékben számol, így a közlemény szerint a terv teljesülését tekintve alacsony az üzletfejlesztés sikerességéhez köthető kockázat. A romániai projektek üzemeltetése azonban azok újszerűsége (a távhőrendszerek teljes felújítása mellett a szolgáltatási feladatok ellátása) miatt rizikótényezőnek minősülhet. A beruházások eredméányhatása - az EBITDA margint átmenetileg visszafogó - folyamatos felújítások miatt fokozatosan jelentkezik majd, teljes eredménytermelő képességüket a projektek 2012-2013-ban érhetik el.