Jövőre négy amerikai kamatemelés jöhet

A Goldman Sachs elemzői szerint jövőre négyszer emelhet kamatot a Fed, összesen 100 bázisponttal tolhatja feljebb az irányadó rátát.
portfolio.hu, 2015. november 24. kedd, 12:30
Fotó: Napi.hu

A piaci várakozások szerint az amerikai jegybank decemberben megkezdi kamatemelési ciklusát. A jelenlegi kötvénypiaci határidős árak 2016-ra 50 bázispontos kamatemelést vetítenek előre, miközben a Goldman elemzői szerint sokkal valószínűbb az 1 százalék körüli emelés jövőre - írja a MarketWatch cikkére hivatkozva a portfolio.hu .

A Goldman Sachs vezető elemzői szerint a Fed várhatóan 1 százalékkal emeli meg irányadó kamatát jövőre. Szerintük az amerikai gazdaság kellően gyorsan növekszik majd ahhoz, hogy a Fed minden negyedévben kamatot emelhessen. Az elemzők a jobb munkaerő piaci adatokat, az állandósult fogyasztást, valamint a pozitív lakásértékesítési és építési adatokat is kiemelték.

A Goldman elemzői úgy kalkulálnak, hogy jövőre az amerikai gazdaság eléri a teljes foglalkoztatottságot. Ugyanakkor figyelmeztetnek arra, hogy az előrejelzésük akár túlzó is lehet, példának okáért felhozzák, hogy az emelkedő kamatok negatívan hathatnak a lakáspiaci fellendülésre a jelzáloghitelek költségeinek és kamatainak emelkedésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

justice, 2015.11.24 21:01

Nem magunkat kell félteni mert mi egy kis pont vagyunk a dollártérképen,hanem azokat az országokat,cégeket amelyek úsznak a dolláradósságban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

nemhiszem, 2015.11.24 14:36

@Bulemia: Főleg az NHP-vel mi lesz? Fogja még az MNB értékesíteni a villákat/ festményeket ha nem akarják hogy belerondítson a költségvetésbe.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Bulemia, 2015.11.24 13:42

1. A GS nemzetkmözi ellenségünk, ne higgy nekik.

2. A GS igazi barátunk, segített a magyar államkötvények placement-jében. Hinni kell nekik.

3. Milyen jó, hogy ilyen helyzetben az MNB zseniálisan visszavásárolta a magyar kötvények egy töredékét, azokért már nem kell a megemelt kamatot kipengetni.

4. Ha így lesz, amit a barát-ellenség jósol, akkor a magyar állam növekvő kamatteherrel és mi mindannyian - jaj, neeeeee !!!! - emelkedő alapkamattal számolhatunk.

Mi lesz velünk, szegény Illeberáliával?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html