A piaci várakozások szerint az amerikai jegybank decemberben megkezdi kamatemelési ciklusát. A jelenlegi kötvénypiaci határidős árak 2016-ra 50 bázispontos kamatemelést vetítenek előre, miközben a Goldman elemzői szerint sokkal valószínűbb az 1 százalék körüli emelés jövőre - írja a MarketWatch cikkére hivatkozva a portfolio.hu .

A Goldman Sachs vezető elemzői szerint a Fed várhatóan 1 százalékkal emeli meg irányadó kamatát jövőre. Szerintük az amerikai gazdaság kellően gyorsan növekszik majd ahhoz, hogy a Fed minden negyedévben kamatot emelhessen. Az elemzők a jobb munkaerő piaci adatokat, az állandósult fogyasztást, valamint a pozitív lakásértékesítési és építési adatokat is kiemelték.

A Goldman elemzői úgy kalkulálnak, hogy jövőre az amerikai gazdaság eléri a teljes foglalkoztatottságot. Ugyanakkor figyelmeztetnek arra, hogy az előrejelzésük akár túlzó is lehet, példának okáért felhozzák, hogy az emelkedő kamatok negatívan hathatnak a lakáspiaci fellendülésre a jelzáloghitelek költségeinek és kamatainak emelkedésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!