Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A szeptemberben záruló 2009-2010-es üzleti évében 2 százalékos árbevétel-növekedést vár az Egis Gyógyszergyár a július végi devizaárfolyamokkal számolva (az üzleti év első kilenc hónapjában még 4 százalékos volt az elmaradás az előző évitől). A menedzsment megerősítette illetve kissé felfelé korrigálta májusban adott várakozását. Belföldön valamint a FÁK-piacokon erős negyedévet várnak és a várt 35 százalék helyett kevésbé, 25 százalékkal eshet vissza a hatóanyag export is.

A jövő évben valamennyi piacán növekedéssel számol a társaság. Belföldön 5 százalékos, az orosz és egyéb FÁK piacokon dollárban 8-10 százalékos, a kelet-eutópai országokban euróban 8 százalékos bevétel-növekedést várnak, a nyugati késztermék-export 0-5, a hatóanyag kivitel euróban számítva 15 százalékkal emelkedhet.

Az elmúlt negyedévben átlag 216 forintos dollárárfolyamon értékesített az Egis, ami az utóbbi három év második legkedvezőbb értéke. A társaság a következő három évben 30 új terméket vezet be piacain - mondta mai sajtótájékoztatóján Marosffy László gazdasági vezérigazgató-helyettes. Ez indokolja a magasabb k+f és marketing költségeket.

Amennyiben a dollár erősödő trendje nem törik meg tartósan, úgy a jövő évi tervek 10-11 százalékos árbevétel-növekedést jelentenek, várhatóan nagyjából az idei fedezetek mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!