Jövőre új belföldi eurókötvényt bocsát ki az ÁKK

Jövőre új termék, egy belföldön kibocsátott eurókötvény jelenik meg a piacon, amelyet a forint államkötvény aukcióhoz hasonló rendszerben bocsát majd ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a tárca és az ÁKK közös sajtótájékoztatóján, kedden Budapesten.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 19. kedd, 12:11
Fotó: Napi.hu

Már nyolcadik éve csökken az államadósság, a kamatkiadások jövőre várhatóan a GDP 2 százaléka alá mérséklődnek - mondta Varga.

Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója elmondta: a jövőre lejáró devizaadósság összege 2,3 milliárd euró, ami meghaladja a tervezett 1 milliárd eurós külföldi kötvénykibocsátást, így a központi költségvetés devizaaránya tovább csökkenhet, a jövő év végére várhatóan 20 százalék alá mérséklődik az idei 22 százalékról. (Nagy a pörgés, mégis lemarad a magyar gazdaság.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK