A világ kormányainak utasításait betartva aktívan leépítettük az oroszországi üzleteket, és nem folytattunk új üzleti tevékenységet Oroszországban - közölte Tasha Pelio, a vállalat szóvivője a CNBC-vel.

A bank Oroszországgal kapcsolatos ügyletei arra korlátozódnak, hogy globális ügyfeleinknek segítettek a már meglévő kötelezettségeik kezelésében és lezárásában, kezelték az Oroszországgal kapcsolatos kockázataikat, letétkezelőként működtek, és gondoskodtak az alkalmazottakról - áll a bejelentésben.

A világ kormányainak utasításait betartva aktívan leépítettük az oroszországi üzleteket, és nem folytatunk új üzleti tevékenységet Oroszországban - közölte Pelio.

A JPMorgan lépése azt a csütörtöki bejelentést követi, hogy a Goldman Sachs kivonul az országban folytatott üzleti tevékenységéből.

A JPMorgan kevesebb mint 200 alkalmazottat foglalkoztat Oroszországban, akik a cég közlése szerint főként a cég vállalati és befektetési bankjában dolgoznak.

Az ukrajnai eseményekről szóló folyamatosan frissülő tudósításunkat itt követheti.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!