Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ING közleménye szerint az NN-csoport alaptőkéjét képező törzsrészvényeiből 70 millió darabot kezdeti részvénykibocsátás formájában kínál eladásra részvényenkénti 18,50 és 22,00 euró közötti előzetes kibocsátási áron. A részvényenkénti ár alapján a megvételre kínált részvénypakett kibocsátáskori bruttó értéke 1,3-1,5 milliárd euró között mozog. Az NN részvényeinek kereskedése az amszterdami Euronext tőzsdén várhatóan 2014. július 2-án kezdődik "NN Group" néven, 'NN' tőzsdei azonosító alatt.

Az NN-csoport kezdeti nyilvános részvénykibocsátásra vonatkozó tájékoztatóját június 17-én teszik közzé a www.nn-group.com weboldalon, miután azt a Holland Pénzpiaci Felügyelet (AFM) jóváhagyta. A végleges kibocsátási árat és a kibocsátással érintett részvények pontos számát várhatóan július elsején határozzák meg.

Az ING közleménye emlékeztet: korábbi bejelentése értelmében csökkenti részesedését biztosítási és befektetési üzletágaiban, átalakítási terve alapján a kezdeti tőzsdei részvénykibocsátást követően az NN-csoportban való részesedését 2015. december 31-ig 50 százalék alá csökkenti, majd a fennmaradó részesedését 2016. december 31-ig értékesíti.

A közlemény szerint a kezdeti részvénykibocsátásban tőzsdére vitt 70 millió részvénnyel (a túljegyzési opció nélkül), és a 450 millió euró értékben az NN-csoport részvényeire kötelezően beváltandó alárendelt kötvényekkel az ING részesedése az NN-csoportban várhatóan 73,6 százalékra csökken.

Az NN a világ egyik vezető befektetési és biztosítási társasága, amely 18 országban, elsősorban Európában és Japánban rendelkezik erőteljes jelenléttel. Az NN csoportba tartozik a Nationale-Nederlanden, az ING Insurance Europe - ezen belül a magyarországi ING Biztosító Zrt. -, továbbá az ING Investment Management és az ING Life Japan. Korábbi közlésük szerint a magyarországi ING Biztosító a jövőben NN Biztosító néven változatlan formában működik tovább, az NN-csoport tőzsdei bevezetése közvetlenül nem érinti a magyarországi ING Biztosító Zrt. ügyfeleit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!