BUX
38240

Júliustól kereskednek az ING részvényeivel

Az ING-csoport bejelentette leányvállalata, az NN-csoport részvényeinek tőzsdei bevezetésére vonatkozó előzetes kibocsátási ársávját és a kibocsátás nagyságrendjét, a részvények kereskedése várhatóan július 2-án kezdődik az amszterdami Euronext értéktőzsdén - közölte az ING-csoport.

MTI-Eco, 2014. június 17. kedd, 13:05

Az ING közleménye szerint az NN-csoport alaptőkéjét képező törzsrészvényeiből 70 millió darabot kezdeti részvénykibocsátás formájában kínál eladásra részvényenkénti 18,50 és 22,00 euró közötti előzetes kibocsátási áron. A részvényenkénti ár alapján a megvételre kínált részvénypakett kibocsátáskori bruttó értéke 1,3-1,5 milliárd euró között mozog. Az NN részvényeinek kereskedése az amszterdami Euronext tőzsdén várhatóan 2014. július 2-án kezdődik "NN Group" néven, 'NN' tőzsdei azonosító alatt.

Az NN-csoport kezdeti nyilvános részvénykibocsátásra vonatkozó tájékoztatóját június 17-én teszik közzé a www.nn-group.com weboldalon, miután azt a Holland Pénzpiaci Felügyelet (AFM) jóváhagyta. A végleges kibocsátási árat és a kibocsátással érintett részvények pontos számát várhatóan július elsején határozzák meg.

Az ING közleménye emlékeztet: korábbi bejelentése értelmében csökkenti részesedését biztosítási és befektetési üzletágaiban, átalakítási terve alapján a kezdeti tőzsdei részvénykibocsátást követően az NN-csoportban való részesedését 2015. december 31-ig 50 százalék alá csökkenti, majd a fennmaradó részesedését 2016. december 31-ig értékesíti.

A közlemény szerint a kezdeti részvénykibocsátásban tőzsdére vitt 70 millió részvénnyel (a túljegyzési opció nélkül), és a 450 millió euró értékben az NN-csoport részvényeire kötelezően beváltandó alárendelt kötvényekkel az ING részesedése az NN-csoportban várhatóan 73,6 százalékra csökken.

Az NN a világ egyik vezető befektetési és biztosítási társasága, amely 18 országban, elsősorban Európában és Japánban rendelkezik erőteljes jelenléttel. Az NN csoportba tartozik a Nationale-Nederlanden, az ING Insurance Europe - ezen belül a magyarországi ING Biztosító Zrt. -, továbbá az ING Investment Management és az ING Life Japan. Korábbi közlésük szerint a magyarországi ING Biztosító a jövőben NN Biztosító néven változatlan formában működik tovább, az NN-csoport tőzsdei bevezetése közvetlenül nem érinti a magyarországi ING Biztosító Zrt. ügyfeleit.