A BÉT azonnali piacának forgalma júniusban meghaladta a 180 milliárd forintot, amelyből a részvények 172 milliárd forinttal részesedtek.

A származékos piac júniusi forgalma jelentősen felülteljesítette az előző hónapot: összesen 857 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, az üzletek árfolyamértéke meghaladta a 277 milliárd forintot. A forgalom 46,8 százalékkal múlta felül a májusit, és legfőbb mozgatórugója az volt, hogy megnőtt az érdeklődés a határidős deviza termékek iránt. A devizák 251 milliárd forintot meghaladó forgalma 51,6 százalékkal volt magasabb a májusinál.

A brókercégek közül az előző hónap részvénypiaci rangsorához hasonlóan júniusban is a Concorde Értékpapír Zrt. végzett az élen, 71,5 milliárd forintos forgalmával az ügyletek összértékének 20,8 százalékát bonyolította. Második helyen az Erste Befektetési Zrt. állt 16 százalékos részesedéssel, majd a WOOD & Company következett 14,5 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre az Equilor Befektetési Zrt. és a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe kerültek, 13,1 és 10,5 százalékos piaci részesedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!