Júniusig lehet pályázni két szlovák bank többségi részesedésére

A szlovák pénzügyminiszter-helyettes bejelentette, hogy a potenciális pályázók júniusig nyújthatják be ajánlatukat az ország két, még állami kézben lévő bankjának többségi részesedésére - közölte az MTI a Reuters tudósítására hivatkozva. A hatodik legnagyobb szlovák kereskedelmi bank, az IRB 66 százalékára eddig egyedül a OTP Bank jelezte érdeklődését és már a hitelintézet könyveinek átvizsgálására is vállalkozott.
Ádám Viktor, 2001. április 9. hétfő, 15:19
Fotó:

A másik pénzintézet, a legnagyobb szlovák kereskedelmi bank, a VUB 67 százalékának megvásárlására - ugyancsak az átvizsgálások lefolytatása után - a francia Société Générale és az olasz BCI jelezte érdeklődését. Utóbbi pénzintézet 25 százalékát már a londoni EBRD, valamint a Világbankhoz tartozó International Finance Corporation (IFC) részére kínálta fel a szlovák állam. Az IRB aktíváinak teljes értéke a múlt év harmadik negyedének végén 28,4 milliárd korona, azaz 589,2 millió dollár volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK