Az árverésre a BÉT egykori és jelenlegi elnökei, iletve közjogi máltóságok (Áder János, Göncz Árpád, Orbán Viktor) ajánlottak föl tárgyakat. André Kostolany, a neves tőzseguru, a BÉT egykori tiszteletbeli elnökének özvegye néhány különösen szép régi metszetet és eredeti rajzot ajánlott föl.

A legnagyobb licitharc a BÉT 1990-es, 42 eredeti aláírással elátott alapító okiratáért bontakozott ki,a melyet végül 3,2 millióért ütöttek le. Zádor István két tusrajza a BÉT 1948-as bezárása előti utolsó napokat örökítette meg, a képek értékét növeli, hogy a régi tőzsdén kereskedés közben nem készültek fotók. A rajzok 1,6-1,7 milió forintért kerültek új tulajdonosokhoz.

A nyilt kikiáltásos kereskedelem tanúját, a Vörösmarty téri tőzsde termében 1992-től 1999-ig használt faliórát 1,3 millióig licitálták föl - jórészt a tőzsde hőskorának egykori szereplői -, míg azt a Parker tollat, amelyel Orbán Viktor az utóbbi idők szerződéseit, köztük a tőzsdei cégekkel, a Richterrel és a Magyar Telekommal kötött partneri megállapodásokat szginálta, 750 ezer forintért vásárolta meg egy külföldi tőzsdés vendég.

Az est 16 millió 710 ezer forintos - a várakozásokat alaposan felülmúló - bevételét az MNB kezdeményezésére létrejött és a középiskolai pénzügyi oktatást segítő Pénziránytű alapaítvány és a Corvinus Egyetem Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék alapítványa kapja.

Az esten mutatták be a 150 éves évfordulóra a Budapesti Árutőzsde 1864 és 1948 közötti történetét feldolgozó könyvet - Sztellázsügylet ultimóra -, Korányi G. Tamás (a Napi.hu főszerkesztője) munkáját is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!