Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rubelválság meglegyintette a forintot is, a magyar deviza ma délelőtt egy százalékkal gyengült az euróhoz képest, s a keresztárfolyam átlépte a kereskedés során a 313,5 forintos szintet. Ezzel viszonylag egyedülálló a forint a régióban, a cseh korona, a lengyel zloty és a a román lej ugyanis viszonylag stabil maradt a közös európai devizával szemben. A mai emelkedés egyben azt is jelenti, hogy az euró/forint keresztárfolyam kilőtt 200 napos mozgóátlaga fölé.

euró/forint
Kép: Alfatrader


Technikai szemmel, kicsit távolabbról nézve még vannak a további forintgyengülés útjában akadályok, igaz, az évek óta tartó emelkedő trend a keresztárfolyamban most ismét megmutatta erejét, november végén a 2008 óta érvényes emelkedő trendvonalról fordult meg a gyengébb forint irányában a jegyzés. A 315 és 317 forint között húzódó ellenállási zónát - ha elérné a következő napokban az árfolyam - kell majd árgus szemekkel figyelni, ezt ugyanis ha meggyőzően átvinné az árfolyam, akkor az a technikai elemzés szabályai szerint előrevetíthetné az újabb csúcsokat az árfolyamban.

dollár/forint
Kép: Alfatrader

Ahol viszont már elérte a forint árfolyama a kritikusnak számító szintet, az a dollárral szembeni kurzus. A 250 forint körüli zóna ugyanis elég kristálytisztán kirajzolódó szint a dollár/ forint árfolyamban. Egyrészt egy többéves sávozás felső határát jelenti, az ebből számított célárfolyam - ha megtörténik a szignifikáns kitörés - hosszabb távon 288 forint körüli dollárárfolyamot vetítene előre. A rövidebb távú grafikonon a kurzus 250 forintos tetővel ráadásul egy emelkedő háromszög alakzatot épített ki, ennek rövid távú célárfolyama pedig 258 forint magasságába mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!