Néhány perccel nyitás után 0,8 százalékos mínuszban 22 017 ponton állt a BUX. A Mol 1,5 százalékos veszteséggel 22 115, a Telekom 0,5 százalékos süllyedéssel 836, az OTP 0,7 százalékos csökkenéssel 6245 forinton forgott, a Richterre pedig az első percekben nem született kötés.

Az anyacég-szinten egyesülés előtt álló IEB részvényei 11 százalék feletti ugrással 4000 forinton jártak. Január óta 80, az utóbbi egy hétben 20 százalékot emelkedett az Inter-Európa, a korábban is meglévő kivezetési spekulációknak immár valós tápot is adott a bejelentett Intesa–Sanpaolo egyesülés. A második és harmadik legnagyobb olasz bankcsoport fúziója a magyar bankszektort is átrendezheti. Ha az Intesa tulajdonában levő CIB összeolvad a Sanpaolo-érdekeltség Inter-Európával, akkor bizonyosan, de a fúzió nélkül is valószínűleg felmerülhet az IEB-részvények – ajánlat utáni – kivezetése a pesti parkettről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!