Szerda reggel az euró 236,40 forintot is ért, azonban fél tíz után a forint 237-ig - tájékoztatta a Napi Online-t Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. A zloty kivétel a régió összes devizája gyengült, beleértve a török lírát és a dél-afrikai randot. Geszti szerint további gyengülés várható, ha mai ülésén az Európai Központi Bank kamatot emel. Ha azonban nem módosítják a kamatlábat felfelé, akkor "elszabadul a pokol, és minden erősödni fog" - mondta a szakember. A dollár az euróval szemben némiképpen gyengült, reggel egy euró 1,58275 dollárt ért. A zöldhasúért 149,20, míg a svájci frankért 147,10 forintot kell adni a devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!