A devizapiacon nincs nagy aktivitás, mivel mindenki az Európai Központi Bank kora délutáni kamatdöntését várja - a továbbiakat nagyban ennek eredménye határozhatja meg - mondta el érdeklődésünkre Csajbók Róbert, az ING kereskedője.

Bár az elemzők zömmel 0,25 százalékos kamatvágásra számítanak, úgy egyötödük inkább a tartást valószínűsíti. Amennyiben valóban 0,75 százalékra mérséklődik az irányadó euróövezeti kamatszint, úgy a magyar deviza erősödhet - igaz, nem sokat, a tréder 284 forint körüli szintekig tart valószínűnek egy esetleges elmozdulást az euró árfolyamában. Kisebb forintgyengülés jöhet viszont, ha változatlanul 1,0 százalékon marad a ráta, ez esetben 289 forintig "simán" elmehet az árfolyam Csajbók szerint.

Az eurózóna válságkezelése kapcsán teendő intézkedésekről a múlt heti EU-csúcson tett bejelentés egyelőre nem érezteti hatását, a piac vélhetően az IMF és az ECB véleményére vár, noha egyelőre nincs sok véleményezendő konkrétum - mondta.

Délelőtt fél tizenegy után az eurót 286,50, a dollárt 228,80, a svájci frankot pedig 238,50 forinton jegyezték, míg az euró/dollár 1,2520 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!