Kamatdöntésre várnak a befektetők

Nem volt nagy mozgás a magyar tőzsdén hétfőn, a nagy papírok közül az OTP és a Richter árfolyama esett, a Telekomé stagnált, a Mol erősödni tudott.
Domokos Erika, 2017. március 13. hétfő, 17:55
Fotó: Reuters

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,13 százalékos csökkenéssel, 32 686,30 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 5,7 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest - írja az MTI.

Közepes forgalomban, a nemzetközi hangulatnak megfelelően oldalazott a magyar tőzsde hétfőn, nem mozdult el jelentősebben a nagy papírok árfolyama a pénteki záráshoz képest - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntését várja a piac, és különösen az azt követő kommentárt, mivel a kamatemelést beárazták már a befektetők.

Nem volt nagy aktivitás a tőzsdéken hétfőn. A piac a holland elnökválasztást és a Fed döntését várja, ahol a befektetők kamatemelésre számítanak. Ennek nyomán a dollár erősödése a forint árfolyamára is hatással lehet - mondta Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en, hozzátéve, hogy ezt már nagyrészt beárazhatta a piac.

A Mol 55 forinttal, 0,27 százalékkal 20 650 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,47 százalékkal 8500 forintra csökkent, forgalmuk 3,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 501 forintot ért, forgalma 288,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,15 százalékkal 6525 forintra esett, a részvények forgalma 855,2 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK