A londoni FTSE-100 0,3, a frankfurti DAX 0,2 százalékos nyereségben zárt, míg a párizsi CAC-40 0,1 százalékot esett. A Stoxx Europe 600 indexe szintén 0,1 százalékkal gyengült. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 1,2, a madridi IBEX-35 0,3 százalékkal zárt az előző napi zárószintje alatt.

A forgalom az átlagosnál kisebb volt, miután a piacokat a kivárás jellemezte. Szerdán kamatdöntő ülést tart ugyanis a japán központi bank és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed.

Komolyabb árfolyammozgató volt a kőolajár csökkenése, amit azonban ellensúlyozott a vegyipari cégek drágulása a Bayer német vállalatnak arra a bejelentésére, hogy a leginkább keresett két gyógyszerének idei forgalomnövekedése az eddig vártnál is nagyobb lehet.

A Bayer árfolyama 0,74 százalékkal 92,275 euróra emelkedett a frankfurti értéktőzsdén.

Európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 cent emelkedéssel 45,96 dolláron állt.

Ugyanekkor New Yorkban a DJIA tőzsdemutató 0,2, a Nasdaq 0,1, az S&P-500 mutató pedig 0,2 százalék erősödést jelzett a hétfői záróértékhez képest.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!