A süllyedés elsősorban azzal magyarázható, hogy elemzői vélemények alapján a Fed az infláció gyorsulása miatt tovább emeli az irányadó kamatot. Az újabb szigorítástól való félelem már eleve rossz hangulatot eredményezett, ráadásul fokozta a pesszimizmust a olaj drágulása is. Az általános lejtmenetben a Dow Jones mindössze 5 ponttal gyengült, s így a lélektani határ fölött, 11 115 ponton zárt pénteken. A Nasdaq ezzel párhuzamosan 0,5, az S&P 500 pedig 0,2 százalékot veszített értékéből. Ma ünnepnap miatt nem nyitnak ki az egyesült államokbeli börzék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!