Néhány perccel a júniusi kamatdöntést követően kis mértékben gyengülve, 355,6 feletti szinteken áll a forint az euróval szemben, nagyjából 0,6 százalékot gyengülve.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a várakozásoknak megfelelően kamatot emelt, 30 bázisponttal 0,9 százalékra emelte a rátát.

Az árfolyammozgásból arra lehet következtetni, hogy a befektetők beárazták a 30 pontos emelést, lévén 354 körüli szintek voltak az euróval szemben a kamatdöntést megelőzően is.

Az is valószínű, hogy a Matolcsy György MNB elnök és alelnökei által tartott, 15:00-kor kezdődő sajtótájékoztatóra és a további iránymutatásra vár még a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!