Az MT közleménye szerint a forint utóbbi időszakban tapasztalt erősödése a monetáris kondíciók szigorodását eredményezte. Az Európai Központi Bank december 5-i kamatcsökkentése növelte a forintbefektetéseken realizálható többlethozamot, ugyanakkor az uniós csatlakozás feltételeiről született megállapodás mérsékli a forintbefektetések elvárt kockázati prémiumát. A Monetáris Tanács értékelése szerint a jelenlegi kamatcsökkentés nem hátráltatja az inflációs célok megvalósulását. Az euró röviddel a kamatcsökkentés után 235,65/75 forinton állt, vagyis a magyar fizetőeszközzel a sávközéptől számított 14,65 százalékon folyt a kereskedés - tájékoztatott az ING Bank üzletkötője. A dollár egysége 230,50/70 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!