Kamatvágás után zuhant a hozam

Az Államadósság Kezelő Központ mai aukcióján 25 milliárd forintnyi értékben adtak el 3 hónapos diszkontkincstárjegyeket. A kialakult 5,65 százalékos hozam 206 bázisponttal alacsonyabb, mint a múlt heti árverés után feljegyzett benchmark.
Kummer Krisztián, 2003. január 21. kedd, 12:59
Fotó:

Az elfogadott hozamok 5,40 és 5,80 százaléka között alakultak ki. A benchmark 33 bázisponttal volt alacsonyabb, mint a tegnapi másodpiaci refernciahozam. Az ÁKK a 96 ajánlatból, melyek összesen 38,9 milliárd forint értékben születtek, 64-et fogadott el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK