Elképesztő összeget követel a kamiongyáraktól a Waberer's

Túlárazták a gépjárműgyártók a kamionokat, ezért kártérítést követel a Waberer's. A tét csaknem 50 millió euró.
Herman Bernadett, 2019. február 5. kedd, 09:15
Fotó: Napi.hu

Teljeskörű keresetté alakítja a tehergépjármű-gyártók ellen folyamatban lévő perét a Waberer's. A fuvarozó cég a müncheni helyi bíróságon 2017. július 19-én indított pert a gépjármű-kartell ellen, és jelenleg összesen 47,8 millió eurót (a jelenlegi árfolyamon 15,18 milliárd forint) követel a teherautókat túlárazó társaságoktól.

A követelt összeg 36,4 millió euró (11,56 milliárd forint) kártérítési igényből és 11,3 millió euró (3,59 milliárd forint) kamatból áll - derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján lévő közzétételből. A kereset összegszerűségének alapjául egy versenyjogi közgazdász által - a tehergépjármű kartell túlárazásának mértékéről - készített részletes kárszakértői vélemény szolgál.

Az alperesek érdemi ellenkérelmükben a bíróságtól a kereset elutasítását kérik, mivel álláspontjuk szerint a kereshetőségi jog hiánya mellett, a kereset jogalap nélküli és az abban foglaltak nem kellően bizonyítottak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK