Átmenetileg 50 dollár fölé ugrott az amerikai WTI olaj hordónkénti árfolyama egy, a Financial Times által közölt hírre. E szerint a nigériai olajminiszter úgy nyilatkozott, hogy az OPEC tagországok tárgyalásokat folytattak arról, hogy rendkívüli ülést hívjanak össze, ha tovább folytatódik az olaj árfolyamának esése.  A befektetőkben a hírre egy pillanatig remény ébredt, hogy a szervezet tavaly novemberi döntésével ellentétben mégiscsak sor kerülhet a tagországok részéről a kitermelési kvóták csökkentésére.

Az olajár megugrása azonban nem tartott sokáig, a Bloomberg hírügynökségnek ugyanis az OPEC egyik tisztségviselője hamarosan cáfolta a híreket. Mint mondta, egyelőre szó sincsen rendkívüli ülésről a következő, júniusra tervezett találkozó előtt. A cáfolatra az árfolyam visszatért az 50 dolláros szint alá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!