A tegnapi gyenge teljesítmény után emelkedésnek indultak ma a nyugat-európai irányadó részvényindexek, melyek többsége 1 százalékon belüli pluszban tartózkodik. A STOXX600 index eddig közel 0,5 százalékkal került feljebb.

Ma 10:00-tól kezdődött meg Koppenhágában az uniós pénzügyminiszterek informális találkozója, melynek keretében az uniós mentőalap nagyságának közel megduplázására kerülhet sor, annak ellenére, hogy Németország ennél kisebb értékű növekedést favorizálna.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Az egyes ágazatok többsége ma északnak vette az irányt, az autógyártók kiemelkedően teljesítenek, de lendületes emelkedést mutat a nyersanyagszektor is. A német autógyártók jelentős mértékben segítik a piac emelkedését, a Daimler és a BMW is 3 százalékot emelkedett eddig. Az FTSE-100 indexet a bányaipari vállalatok húzzák felfelé, a nyersanyagárak emelkedésének köszönhetően. A Kazakhmys 3 százalék feletti, míg a Vedanta és a Rio Tinto 2 százalék feletti emelkedést produkált.

Az Astra Zeneca 0,13 százalékot emelkedett miután bírósági döntés született arról, hogy a Seroquel XR anti-pszichotikus készítmény szabadalmaztatása érvényes volt. A HeidelbergCement 5,6 százalékot emelkedett azt követően, hogy a HSBC semlegesről felülsúlyozásra módosította a társaság papírjaira vonatkozó ajánlását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!