Kapkodtak az államkötvények után - Rátett egy lapáttal az ÁKK

Jól sikerült aukciókat bonyolított csütörtökön az ÁKK, dupla mennyiségű állampapír vittek el a befektetők.
NAPI, 2012. augusztus 9. csütörtök, 11:55
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön a szokásos 3, 5 és 10 éves aukció volt napirenden. A hároméves papírokból a meghirdetett 20 milliárd forinttal szemben 30 milliárdot bocsájtott ki az Államadósság Kezelő Központ, átlagosan 6,84 százalékos átlaghozammal, amely messze elmarad a két héttel korábbi 7,36 százaléktól.

Az ötéves kötvényekből eredetileg 15 milliárd forintos kibocsátás tervezett az ÁKK, ám látva a 52 milliárdos keresletet 31,5 milliárd forintra emelték az eladott mennyiséget, mindez 7,15 százalékos átlaghozam mellett kelt el.

A 10 éves papírokból a 10 milliárdos meghirdetett menyiségre 38 milliárdnyi ajánlat érkezett végül 21 milliárdot értékesítettek 7,35 százalékos hozammal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ordog666, 2012.08.09 12:09

Tegnap még azt olvastam, hogy mérsékelt volt az érdeklődés.
Csodálkoztam is miért nem rajzanak a liberális mindentudók.
Hogy csinálták: mérsékelt érdeklődés mellett maximális forgalom ?
Az ördög sem érti.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

SzaszaG, 2012.08.09 12:00

Alapkamat csökkentés kell, jövő év végéig minimum 3%.
Ez mindenkinek jó, a gazdaságnak is, a szocik is mondhatnák, hogy megint milyen gyenge forint. az űllamadósságunk sem csökkene ilyen gyorsan...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html