A karácsony előtti alacsony forgalom mellett emelkedéssel fejezték be a hét utolsó kereskedési napját a tengerentúlon a tőzsdék.

A Dow Jones Industrial Average 124 pontos ünnepek előtti hajrával 1 százalékos nyereséget tudott felmutatni, amivel 12 294 pontig jutott pénteken. Az most mögöttünk hagyott hétre így 3,6 százalékkal tornászta feljebb az értékét és immár harmadik hete menetel felfelé.

Az S&P 500 indexe 0,9 százalékos emelkedéssel 1265 pontig jutott, a hét egészére pedig 3,7 százalékos pluszt könyvelhetett el.

A Nasdaq 0,7 százalékos erősödéssel 2619 ponton fejezte be a pénteki napot, amivel 2,5 százalékosra növelte a heti nyereségét.

A tengerentúli emelkedésben olyan hírek segítettek ezúttal, mint a kongresszus által elfogadott adókedvezmények két hónappal történő meghosszabbítása, vagy a tartós fogyasztási cikkek novemberi, immár negyedik hónapja tartó emelkedése.

Az amerikai piacok - az európai tőzsdékhez hasonlóan - hétfőn, 26-án zárva tartanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!