Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en elmondta, hogy alacsony forgalmú, csendes kereskedés volt a tőzsdén. A részvényárak napközben alig-alig mozogtak, nyilván a befektetők is már a karácsonyra készülnek.

Az üzletkötő kiemelte, hogy a vezető részvények közül a Mol enyhén emelkedett. Ezzel ellentétben mínuszban zárt az OTP, a Richter 0,3 százalékot veszített értékéből, a Magyar Telekom pedig 0,4 százalékot esett.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a BUX lekövette a nemzetközi piacok folyamatait, a részvényárfolyamok többségében enyhén csökkentek. Az üzletmenetet egész nap alacsony forgalom jellemezte, igazi karácsonyi hangulat volt a BÉT-en.

A Mol 0,17 százalékkal 2975 forintra erősödött, 537,6 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,66 százalékkal 10 550 forintra csökkent, forgalmuk 2,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,43 százalékkal 460 forintra esett, forgalma 370,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,31 százalékkal 6806 forintra gyengült, a részvények forgalma 633,5 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!