Az óriási méretű kiigazító csomag jelen állás szerint életbe lép a jövő év elején az Egyesült Államokban, ezzel pedig jelentős adóemeléseket és kiadáscsökkentést hoz magával. Az elemzők félelmei szerint valószínű, hogy ezáltal recesszióba kerül az ország, amit pedig a globális gazdaság is megérezne. A demokratáknak és a republikánusoknak tehát nem sok idejük maradt a megegyezésre, még ha a hétvégén arról is nyilatkoztak, hogy látnak még esélyt arra, hogy enyhítsék a megszorító csomagot. Ennek megfelelően visszafogott volt a kereskedés a hét első napján, mindenki további hírekre várt, ám mivel ezek nem érkeztek meg, ezért nem is voltak nagyobb kilengések. A londoni FTSE-100 végül 5950 pontra erősödött, ami 0,18 százalékos bővülésnek felel meg, míg a főbb tőzsdék közül még nyitva tartó párizsi CAC-40 0,22 százalékot bukott reggeli kezdőértékéhez képest. A céghírek közül kiemelendő a világ legnagyobb autóüveg-javítójának, a D'Ieterennek közel 20 százalékos visszaesése; a belga vállalat a pénteki kereskedés után jelentette be, hogy a korábbi 25 helyett 30 százalékos visszaesést várnak az idei évben 2011-hez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!