BUX
36940

Karácsonyi nihil a forintpiacon

A reggeli inflációs adatra erődösödött ugyan a forint az euróval szemben, ám a nap végére a 277,40-278,70 forintos sáv gyengébbik végén, 278,45-ön búcsúzott a héttől.

NAPI, 2010. december 10. péntek, 17:27


Karácsonyi hangulatban telt a pénteki kereskedés, már amennyiben a forgalom szinte teljes hiánya annak tekinthető - mondta a Napi Gazdaság Onlinenak Csajbók Róbert, az ING üzletkötője. A régiós társak szintén a teljes érdektelenség jegyében folyó kereskedésben sávoztak.

Péntek késő délután így egy svájci frankért 214,70, míg egy dollárért 210,70 forintot kértek a bankközin.

A nap egyik említésre méltó momentuma az ING devizapiaci üzletágánál vendégségben járó Goldman Sachs munkatársainak véleménye volt. A bankház szakemberei ugyanis leszögezték, nem értik a magyar gazdaságpolitikát. Fundamentálisan 2 évre rendben vannak ugyan a számok, ám ettől függetlenül inkább távol maradnak a magyar piactól és nem vesznek fel pozíciót egyik irányba sem.

A hazai pénzintézet munkatársai szerint a magányugdíjpénztári vagyonok elvétele doppingként hat, de ha ez kifut - a megfelelő tréning és életmódváltás nélkül - ugyanúgy alulteljesítő lehet a hazai gazdaság - hangsúlyozta Csajbók.