A szerződés értelmében a Deere & Co. csoporthoz tartozó John Deere Waterloo Works 9000T traktorainak gumihevederes- és nedves parkolófékes gumihevederes futóműveit kizárólag a Rábától szerzi be. Ezen kívül a Rába preferált beszállítói státuszt kap egyes, a Rábának fő kompetenciát jelentő traktor futómű alkatrészek szállítására. A két vállalat kapcsolata 1998-ra nyúlik vissza: az Industria nagydíjat nyert, Rába fejlesztésű gumihevederes traktor futómű és futómű-alkatrészek biztos, jól tervezhető árbevételt biztosítottak a Rába számára az elmúlt öt évben az Egyesült Államok piacán. 2003-ban a Deere & Co.-nak történő szállítások a Rába Futómű Kft. árbevételének 6-7 százalékát teszik ki. A 9000T modelljéhez a gumihevederes traktor-futóműveket kizárólag a Rábától vásárolja az amerikai gyártó, és az új szerződésben preferált beszállítóként veszik figyelembe egyéb futómű alkatrészek szállításánál is. A most aláírt hároméves szerződés magasabb szintre emelheti a két vállalat együttműködését. A Rába ugyanis részt vesz a Deere & Co. „Achieving Excellence„ programjában is, mely lehetővé teszi számára, hogy még szorosabban kapcsolódhasson az amerikai partnerhez. A Rába által megvalósított minőségi, szállítási, kommunikációs, műszaki támogatási és költségmenedzsment eredményeket a Deere & Co. rendszeresen minősíti. A programban történő kedvező Rába minősítés egy még erősebb partnerkapcsolat lehetőségét vetíti előre. A szerződés aláírása kapcsán Pintér István vezérigazgató elmondta: "Három évtizede a traktor-futóművek alapozták meg az USA-ban a Rába további üzleteit. Partnereink mára nemcsak a költséghatékony beszállítót látják bennünk, hanem elismerik a Rába műszaki teljesítményében megtestesülő mérnöki képességeinket is. Büszkék vagyunk rá, hogy a világ egyik vezető mezőgazdasági erőgépgyártójának kiemelt partnere lehetünk, s reméljük, hogy ez jótékony hatást gyakorol többi piacfejlesztési törekvésünkre is."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!