Január 15-18. között 795 darab Kartonpack-részvényt adott el Tóth Gábor, a társaság ügyvezetője a Budapesti Értéktpőzsdén. Az ügyvezető 18245 forintos ártlagárfolyamon értékesítette a papírokat, ami azt jelenti, hogy 14,5 millió forintot kapott a részvényeiért - ezt pénteken jelentette be a társaság a tőzsde honlapján.

A Kartonpack árfolyama az idén januárban jelentős emelkedésen ment keresztül. Január 3-án még 3600 forinton forgó részvény január 23-án napközben már 42 800 forinton állt, sokszor előfordult, hogy a napon belüli 20 százalékos limittel emelkedett az árfolyama. Az elmúlt néhány napban viszont ugyanilyen mértékben esett szinte minden nap a papír.

Vannak, akik spekulációt sejtenek a háttérben. A cég saját tőkéje ugyanis a töredékét sem éri el a jelenlegi 11 milliárd forintos kapitalizációnak. A debreceni cég fő tulajdonosa a Kulcsár-ügyben is érintett Kerék Csaba érdekeltségébe tartozó Britton Capital and Consulting. A Britton tulajdonában lévő részvényeket zárolták, végrehajtás előtt állnak. A végrehajtás során azonban a pakettet csak a tőkepiaci törvény szerint megszabott áron lehet meghirdetni és eladni.

Ez lehet az egy részvényre vetített saját tőke, a 360 napos vagy a 180 napos átlagár is, amelyek közül a legmagasabbat kell alapul venni. Jelenleg a 180 napos átlagár a legmagasabb, ez az elmúlt hetekben 18 ezer forint fölé került.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!