Az orosz születésű mágnás soha nem csinált titkot befekteéseiből, és az eddigi tapasztalatok alapján helyzetértékelései szinte mnden elemzőnél pontosabbak voltak. Rahimkulov a látványosan alulértékelt cégek papírjait keresi, üzleteit ugyanis szereti legalább 50 százalékos nyereséggel lezárni. Ez a korábbi, nyilvánosságra került befektetések (Zalakerámia, Antenna Hungária, BorsodChem) esetén szinte mindig sikerült, aminek köszönhetően a leggazdagabb magyarországi befektetők listájának élére küzdötte magát. Az idén szeptemberi OTP-bevásárlástól azonban talán még ő sem remélt ekkora sikert. Az ÁÉB Bank fő tulajdonosa a legnagyobb nyár végi stagnálás közepette - amikor a májusi zuahnás miatt mindenki óvakodott a tőzsdei befektetéstől - szép csendben vásárolgatva öt százalék feletti tulajdonrészt szerzett az OTP-ben. A bankár közel 14 millió részényt vásárolt össze, az első 12 millióhoz ráadásul 6200 forintos átlagáron hozzájutott, csak az utolsó két millió darabnál kellett mélyebben (6500-7200 forintig) a zsebébe nyúlnia. A bankár akkor valamivel több mint 91 milliárd foritot fitzetett a csomagért. Az a kisrészvényes pedig kitűnően döntött, aki úgy határozott szeptemberben, hogy a korábbi sikeres üzleteket látva Rahimkulovval tart, az OTP papírok ugyanis azóta közel harminc százalékkal drágultak. A legtöbbet persze az orosz mágnás nyerte eddig az üzleten, részvénycsomagjának értéke ugyanis alig három hónap leforgása alatt 20 milliárd forinttal emelkedett. A gyors ütemű drágulás nyomán Rahimkulov talán elgondolkozik a kiszálláson is, hisz befektetése egyre jobban közelít az általa áhított 50 százalékos megtérülés felé. A bankár a korábbi nyilatkozatai szerint ráadásul az idei év végére csak 6700 forint környékére várta a OTP kurzust, három-öt éves távlatban pedig 10-12 ezerig emelkedhet szerinte az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!