Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A cég hétfőn közzétette gyorsjelentése szerint a társaság 2006 első felében 1,416 milliárd forint mérleg szerinti eredményt ért el, szemben a bázisidőszak 688,02 millió forintos profitjával. Az üzemi tevékenység 1,284 milliárd forintos eredménye 87 százalékkal haladta meg a 2005 első hat hónapjában elértet, a pénzügyi műveletek 212,8 millió forintos eredménye pedig 150,7 százalékos növekedést mutatott. A nettó értékesítési árbevétel az idén a vizsgált időszakban 19,953 milliárd forintot ért el, ez 5,6 százalékos emelkedés a tavalyi év első félévéhez képest. A Brau Union az első fél évben 1,02 millió hektoliter sört értékesített, 3,1 százalékkal többet az előző év azonos időszakáénál. A társaság piaci részesedése 30,1 százalék a sörgyárak belföldi értékesítéséből, enyhén magasabb a tavalyi év július végihez viszonyítva. Exportra 2006 első félévében 28 ezer hektoliter jutott. A vállalat jegyzett tőkéje 6,626 milliárd forint tavaly április óta. A Brau Union Hungária Sörgyárak Rt. részvényeire tett nyilvános vételi ajánlat a múlt év április 1-jén zárult le, ennek eredményeként a Heineken-csoporthoz tartozó Brau Immobilien GmbH befolyása 98,19 százalékra nőtt a magyar sörgyárban. A Brau Immobilien a tőzsdei kivezetéshez kapcsolódóan később újabb ajánlatot tett. Jelenlegi tulajdoni aránya 99,5 százalék, szavazati aránya 99,6 százalék. A Brau Rt. részvényeit a múlt év július 14-én törölték a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról. Az elsőbbségi részvények kivezetésének oka a szabadon forgalmazható részvények arányának minimalizálódása.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!