Katari céggel kutat a Mol

A Quatar Petroleum International (QPI) és a Mol tegnap együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy az üzleti lehetőségek kihasználása érdekében szövetségre lépjenek - olvasható a Mol közleményében.
NAPI Online, 2007. október 9. kedd, 10:44
Fotó:

A megállapodást a katari vállalat képviseletében Abdullah Bin Hamad Al-Attiyah miniszterelnök-helyettes, energetikai és ipari miniszter és egyben a QPI elnök-vezérigazgatója, míg a Mol részéről Áldott Zoltán, kutatás-termelésért felelős ügyvezető igazgató írta alá.

A mostani megállapodás aláírását a 90-es évek közepéig visszanyúló együttműködés előzte meg. Ennek keretében a két cég közösen végezett sikeres kutató fúrásokat Katar területén. A közös eredmények alapján döntött úgy a két társaság menedzsmentje, hogy harmadik országokra is kiterjesztik együttműködésüket. A megcélzott térségek között vannak Közép-Európa országai, a FÁK tagjai, Észak-Afrika és a Közel-Kelet.

Az együttműködés főként új és meglévő gáz-, illetve kőolajmezők feltárásában és kiaknázásában, a petrolkémiában, a kutatásban és a környezetbarát megoldások fejlesztésében képzelhető el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK