New Yorkban a kereskedés elején tempósan drágultak a gyógyszergyártók papírjai, de velük tartottak az Alcoa- és az Exxon Mobil-részvények is. A General Motors ázsióján az javított, hogy a Wall Street Journal értesülései szerint az amerikai a GM, a Chrysler tulajdonosa, a Cerberus Capital és a kormány tízmilliárd dollár dolláros állami pénzügyi csomagon dolgoznak, amely segíthetné a cég Chryslerrel való egyesülését.

A befektetők optimistán várják a Federal Reserve tegnap elkezdődött kétnapos kamatdöntő tanácskozásának eredményét: a piac 50 bázispontos enyhítést, azaz 1 százalékos alapkamatot remél a mára időzített bejelentéstől. Az ebbéli reményeket az is táplálta, hogy az Európai Központi Bank elnöke, Jean-Claude Trichet kamatvágást helyezett kilátásba a bank jövő heti ülésén.

Úgy tűnik, a befektetők megelégelték az tőzsdék zuhanását - októberben értékük negyedét veszítették el az indexek -, és lelkes részvényvásárlásba kezdtek. Ennek eredményeként történetük második legnagyobb napon belüli emelkedését produkálták a vezető New York-i mutatók. A Dow Jones 10,9, a Nasdaq 9,5, az S&P 10,8 százalékkal ugrott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!