Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Ma kinyitottak az indiai tőzsdék, miután tegnap a szerda éjszakai mumbai terrortámadás miatt zárva tartották őket. Az irányadó Sensex index 1 százalékos mínuszban nyitott, majd visszakapaszkodott 0,2 százalék esésig. A 30 részvényt felölelő BSE index szintén kis csökkenést mutatott. Szakértők szerint a befektetők egyszerűen nem akarják, hogy a terroristák akarata érvényesüljön a tőzsdén, nem reagálnak megfélemlítve a tragikus eseményekre. Másrészt Mumbaiban máskor is voltak már hasonló - ha nem is ilyen kiterjedtségű - események, azaz a politikai erőszak arrafelé nem ismeretlen dolog. Hosszabb távon a kockázati prémium növekedésére számítanak az elemzők, ezt jelzi, hogy a két még ma is ostrom alatt lévő szálloda tulajdonosa, a EIH hotellánc részvényei 4,6 százalékkal estek. Közben az Oberoi Trident szállodát közel száz ember hagyhatta el, köztük rengeteg külföldi, annak ellenére, hogy nem szűnt meg a lövöldözés sem ebben, sem a Taj Mahal hotelben. Az indiai fegyveres erők megrohamoztak az ortodox zsidó közösség épületét, amely szintén a terroristák kezére került. Hivatalos információk szerint az Oberoit hamarosan megtisztítják, a Taj Mahalban pedig már csak egy terrorista maradt két-három tússzal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!