Kattog az olajár, de az infláció visszahúz

Az olajár húzna, de az inflációs félelmek fékezik a lendületet a tengerentúlon.
Molnár Csaba, 2006. november 29. szerda, 08:36
Fotó:

Mérsékelt emelkedést mutattak az amerikai piacok, az olajszektorban érdekelt papírok mennének ugyan, ám e lendületet fékezi, hohy az inflációs aggodalmaktól vezérelve Ben Bernanke, a Fed nyíltpiaci bizottságának elnöke lehűtötte a közeli kamazvágás iránt táplált reményeket.

A legnagyobb nyilvános olajcég, az Exxon Mobil részvényeinek jegyzése 2,3 százalékkal emelkedett annak hatására, hogy a texas-i könnyűolaj hordója árának 1,1, százalékos emelkedését mutatják a várakozások az USA-ban szokatlanul hideg időjárás nyomán - januári lejáratra 60,99 dollár az ár. Erősödést mutatott a többi nagy energicég jegyzése is, a Chevron például 1,6 százalékot tett hozzá az előző napi záróértékéhez.

A Dow Jones 0,12 százalékkal erősödött és záráskor 12 136,45 ponton tanyázott. A Standard & Poor's 500 index 0,35 százalékot hozott, a Nasdaq Composite pedig 0,28 százalékkal izmosodott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK