A KBC elemzője szerint a cég főként a romániai és lengyelországi terjeszkedésnek köszönhetően ötszörösére növelheti EBITDA-ját 2015-ig, miközben az üzleti modell a sajátos felépítésnek köszönhetően ellenáll a technológiai és energiapiaci hatásoknak.

Az értékelés alapforgatókönyve a menedzsment előrejelzéseinél lényegesen konzervatívabb beruházási ütemmel számol, az ezzel adódó fair érték 14 600 forint. A társaság az EETEK akvizíciója előtt 215 millió eurót célzott meg 2015-ig, az elemzés viszont csupán 124 millió euróval számol az alapforgatókönyvben a megfelelő finanszírozási források esetleges hiánya miatt.

A fair érték becslésének alapjául szolgáló forgatókönyv mellett két szélsőséges szcenáriót vázolt fel az elemzés. A pesszimista változatban nem szerepelnek új projektek, a már meglévő üzletek folytatódó készpénztermelése alapján 9800 forintos fair érték adódik a részvényekre. Az optimista verzió 17 800 forintra értékeli a társaság részvényeit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!