Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A társaság honlapján megjelent közlemény szerint a 84 éves Hefner - a Rizvi Traverse Management private equity csoporttal társulva - darabonként 5,50 dolláros ajánlattal rukkolna elő a társaság A és B sorozatú részvényeire. Ez a pénteki 4,06, illetve 3,96 dolláros záróértékhez képest csaknem 30 százalékos felárat jelent. Így nem meglepő, hogy hétfőn a bejelentést követően 34 százalékkal, 5,26 dollárra szökkent az árfolyam, annak ellenére, hogy az igazgatóság a közleményben leszögezte: egyelőre nem tárgyalt még az ajánlatról. Az összességében 123 millió dolláros tranzakcióban a szavazati joggal nem járó B sorozatú papírok felvásárlása jelenti majd a nagyobb tételt, ezeknek ugyanis jelenleg 27,7 százaléka felett rendelkezik az alapító, míg az A sorozatból 69,5 százaléknyit tulajdonol. A nyilvános vételi ajánlatot Hefner azzal indokolta, hogy aggódik a Playboy mint márka, illetve a magazin szerkesztősége által képviselt irány miatt (az utóbbiban az az igazán furcsa, hogy jelenleg is ő maga a főszerkesztő), illetve félti az egyre kiterjedtebb tevékenységi körrel rendelkező vállalatbirodalom jó hírnevét. Az igazgatóságnak írt levelében Hefner leszögezi, hogy a teljes részesedésszerzést követően nem tervez sem egyesülést más vállalattal, sem a részvények továbbértékesítését harmadik fél számára. Ennek jelentősége abban áll, hogy Hefner tavaly novemberben még a vállalatcsoport értékesítését fontolgatta, akkoriban az Iconix Group neve merült fel potenciális vevőként, ám decemberre kiderült, hogy az ügyletből nem lesz semmi.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!