Az eurót a kora reggeli 365,50 forint után este hat órakor 367,27 forinton jegyezték. A dollár jegyzése 323,72 forintról 326,40 forintra ment fel estére, a svájci franké pedig 350,10 forintról 352,43-ra.

December eleji árfolyamához képest a forint kedd esti árfolyamán 0,7 százalékkal állt gyengébben az euróval, 1,4 százalékkal gyengébben a dollárral és 0,6 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

A forint november 23-án érte el idei leggyengébb árfolyamát mindhárom devizával szemben. Azóta az MNB monetáris szigorításainak köszönhetően 1,3 százalékkal erősödött az euróval, 1,4 százalékkal a dollárral és 0,6 százalékkal a svájci frankkal szemben. Az inflációs adatok függvényében a piac a kamatemelések folytatását és a monetáris eszközök további szigorítását várja a jegybanktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!