Kedden dönthetnek az európai tőzsdefúzióról

Kedden dönthet a NYSE Euronext és a Deutsche Börse igazgatótanácsa a két tőzsdeüzemeltető egyesüléséről - közölte az ügylethez közel álló egyik név nélkül nyilatkozó forrás.
MTI-Eco, 2011. február 13. vasárnap, 12:13
Fotó:

Amennyiben sikeresen zárulnak az egyeztetések, a világ legnagyobb pénzügyi tőzsdéje jöhet létre, amely az Egyesült Államokban és 14 európai országban működne. Az egyesülés révén a tőzsdeüzemeltetők évi 300 millió eurót takaríthatnának meg.


Az idézett forrás azt mondta, hogy számos kérdésben már megszületett az egyezség, így például az összevont igazgatótanács összetételéről, vagy arról, hogy az új tőzsde székhelye New Yorkban és Frankfurtban lesz egyidejűleg. "Vannak azonban még nyitott kérdések, de ezeket várhatóan keddig sikerül megoldani, és aznap bejelenthetik a megállapodást" - tette hozzá.


A NYSE Euronext piaci tőkeértéke 9 milliárd dollár, ami kisebb, mint a Deutsche Börse 11 milliárd eurója (15 milliárd dollár).


Az új tőzsde többségi, 59-60 százaléka a Deutsche Börse tulajdonában lesz a tervek szerint.


A hét közepén egyébként a kanadai értéktőzsdét üzemeltető TMX Group és a londoni börzét működtető London Stock Exchange Group PLC is arról számolt be, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az egyesülésről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.13 12:58

Azaz a 4 nagy papirt be kell ide vezetni és utána be lehet nyugodtan csukni a bétet !!! ( negyedáron lehet majd kereskedni velük az élőár is jóval olcsóbb lesz és vagy 10.000 új jól kereskedő részvényhez és indexhez juthatsz hozzá... ) szóval épp ideje mindenkinek hogy levonja a szükséges következtetéseket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html