Kedvetlen európai kezdet

Csökkenést mutattak a vezető európai tőzsdeindexek szerda reggel a Fed elvárásokat alulmúló kamatvágása miatt.
NAPI Online, 2007. december 12. szerda, 09:42
Fotó:

A befektetők számítottak az irányadó kamat és a diszkontkamatláb 25 bázispontos csökkentésére, ám a piaci helyzet alapján ennél nagyobb mértékű redukciót vártak volna el a jegybanki funkciót ellátó testület monetáris tanácsától. Ennek hiányában azonban kedvetlenül indult meg a kereskedés Európában, a nagyobb kontinentális tőzsdék irányadó indexei veszteséget mutattak a kereskedés első órájában.

A Footsie 1,1 százalékos, a CAC 40-es 1,2, míg a DAX 0,9 százalékos mínuszban volt az első órában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK