Kedvetlenek a befektetők

Csökkenéssel zárták a csütörtököt a fő New York-i tőzsdemutatók: a Nasdaq 0,39 százalékkal, 1964 ponton, a Dow Jones pedig 1,1 százalékkal, 10 189 pontra gyengült.
NAPI Online, 2005. május 13. péntek, 08:20
Fotó:

A Wal-Mart Stores kiskereskedelmi lánc csalódást keltő eredménye, illetve a Ford hiteleire adott rosszabb Moody’s-osztályzat annak ellenére elkedvetlenítette a tengerentúli befektetőket, hogy az USA kiskereskedelmi forgalma igencsak nekilódult áprilisban. Ez ugyanis erősítette a félelmeket, melyek szerint a Fed kamatot emelhet az infláció fékezése végett.

A 30 százalékos eredménynövekedésről beszámoló Disney részvényei drágultak, de a gyorsjelentést megelőző optimizmusnak köszönhetően felfelé törtek a Dell-papírok is. A 3M a vesztesek táborát erősítette, a cég 1,35 milliárd dollárért megvásárolja a különféle szűrőket gyártó, Cuno nevű társaságot. Ez utóbbi részvényei közel 30 százalékos száguldást produkáltak.

Az amerikai makroadat hat hónapja nem látott szintre emelte a dollár euróval szembeni jegyzését: az európai deviza az 1,27-es szint alatt is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK