Kedvező adatok húzzák föl Amerikát

A jelentősebb egyesült államokbeli tőzsdeindexek fél százalékot közelítő pluszokat mutatnak a kereskedés első szűk két órája után.
Major András, 2013. január 17. csütörtök, 17:26
Fotó: Napi.hu

A befektetői bizakodást erősítették a nyitás előtt ismertetett makrogazdasági indikátorok, amelyek a vártnál kedvezőbb képet festettek az amerikai lakásépítések és munkaerőpiac alakulását illetően. A jelek szerint egyelőre a Philadelpiai Fed által kiadott pocsék feldolgozóipari mutató sem rontotta el a hangulatot.

A Dow Jones IA, a Nasdaq és az S&P 500 egyaránt fél százalékot közelítő pluszt mutatott, de az arany és a nyersolaj irányadó jegyzése is fölfelé tartott - utóbbi immár ismét 95 dollár fölött jár. A zárás után gyorsjelentő Intel átlag fölött drágult, míg a JP Morgan által alulsúlyozott Cisco nem meglepő módon gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK