A tegnap délutáni kedvezőtlen makrogazdasági adatok hatására ismét felerősödtek a recessziós félelmek az Egyesült Államokban. A vezető részvényindexek kezdetben negatív tartományban tartózkodtak, a piaczárás közeledtével azonban javult a hangulat. A növekedéssel kapcsolatos aggodalmakat az amerikai adatok mellett a szintén tegnap publikált gyenge eurózóna feldolgozóipari beszerzési menedzser indexek is erősítették.

Ázsiában ma reggel már optimizmus uralja a tőzsdéket, a főbb indexek közül a hongkongi Hang Seng mutatja a legnagyobb, 1 százalék feletti emelkedést.

A pénzügyi szektor egész Ázsiában felülteljesítő volt, Tokióban a Daiwa Securities 1,4, a Nomura pedig 1 százalékkal került feljebb. Hongkongban a HSBC Holdings 1,1, az Agricultural Bank of China pedig 2,3 százalékot erősödött.

Japánban a technológiai papírok is jól teljesítettek, a KDDI Corp. 1,2, a Renesas Electronics pedig 10 százalékot drágult. A szigetországban az exportőröknek is jó napjuk volt, a Panasonic 2, a Nikon pedig 3 százalékkal értékelődött fel.

A nap vesztesei a kínai autóipari részvények voltak, miután egyes hírforrások arról számoltak be, hogy egy újabb kínai nagyváros tervez kvótát bevezetni az autóértékesítésekre vonatkozóan, hogy javítsa a forgalmi körülményeket. A Dongfeng Motor Group 6, a Great Wall Motor pedig 4 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!