Kedvező feldolgozóipari adatok hajtották Európát

Hétfőn a vártnál rosszabb amerikai személyi jövedelem indikátorokat ellensúlyozni tudta az ISM elemzői prognózisok dacára javuló októberi feldolgozóipari beszerzési mutatója, a javuló hangulat folytán a pozitív tartományban zártak a börzék.
NAPI, 2010. november 1. hétfő, 18:12
Fotó:

A vezető európai tőzsdemutatók közül az FTSE-100 0,32 százalékkal 5693, a DAX 0,04 százalékkal 6604, míg a CAC-40 0,2 százalékkal 3841 pontra erősödött hétfőn.

A javuló kínai és amerikai feldolgozóipari adatok főleg a nyersanyag szektor papírjainak jegyzését tornászta feljebb, a Xstrata 3, míg a Kazakhmys 2 százalékkal emelkedett, de közel 3 százalékkal emelkedtek a Royal Bank of Scotland papírjai is.

Nagyot, 4 százalékot esett viszont a Ryanair árfolyama. A fapados légitársaság a várttól elmaradó harmadik negyedéves eredményekről számolt be, és bár a menedzsment javította éves eredményvárakozásait, a negyedik negyedévre vonatkozó jegyár kilátások kapcsán a bizonytalanságokat hangsúlyozta a vezetés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK