Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint tovább tarthat az emelkedés a hazai részvénypiacon, miután az Egyesült Államokban jelentős pluszban zártak az indexek, és több mutató történelmi csúcsra ért. Ázsiában is kedvező a befektetői hangulat.

A vezető magyar részvények közül kiemelte a Molt és az OTP-t, a két részvénynél további emelkedést vár. Varga Zoltán szerint a Richter és a Magyar Telekom ugyanakkor gyengébben teljesíthet.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint erősen indult az év a világ tőzsdéin, és ez szerdán tovább folytatódhat a BÉT-en is, a vezető részvények árfolyama kedvezően alakulhat.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,26 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 39 443,57 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt. A Mol 23 forinttal, 0,77 százalékkal, 3028 forintra erősödött, 982,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,75 százalékkal, 10 800 forintra nőtt, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 458 forintot ért, forgalma 441,2 millió forint volt. A Richter-papírok 110 forinttal, 1,62 százalékkal, 6670 forintra gyengültek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!