Kegyetlenül megrángatták az OTP-t

A BUX 1,8 százalékos mínuszba zuhant azt követően, hogy az OTP részvények árfolyama nagy hirtelenséggel 100 forinttal csökkent.
NAPI, 2009. július 28. kedd, 14:13
Fotó:

A bankpapírral 3627 forinton, 3,1 százalékos mínuszban kereskedtek délután két órakor, kiemelkedő, 11 milliárd forint feletti forgalom mellett. Nem az OTP az egyetlen bankpapír, amelynek megítélése hirtelen fordulatot vett. Az Erste és a Raiffeisen papírjai több mint 4 százalékkal értékelődtek alul délutánra, annak ellenére, hogy a reggeli órákban még nyereséggel forogtak a bécsi parketten.

Az OTP mélyrepülése csak azt követően fékeződött meg, hogy 3650 forint alatt elfogytak a vételi ajánlatok; az ez alá beépített stop-loss megbízások azonban tovább rángatták az árfolyamot, amely egészen 3551 forintig olvadt.

A Mol 1,7 százalékos mínuszban 13 450 forintot ér, a Magyar Telekom pedig 1,3 százalékos veszteséggel 664 forinton forog.

A Richter is egyre lejjebb csúszik, napon belüli mélypontján, 36 700 forintos áron adták-vették délután kettőkor. Ez 0,8 százalékos veszteséget jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK