A 8,5 százalékos hozamú 3 éves állampapír esetében a hozamok 9,18 és 9,21 százalék között alakultak, a 9,20 százalékos átlaghozam 19 bázisponttal alacsonyabb a szeptember 5.-én tartott aukción kialakultnál és 12-vel a tegnapi másodpiaci szintnél. A meghirdetett 40 milliárd forintnyi mennyiség teljes egészében elkelt, összesen 198,9 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok. A papíron 6,75 százalékos hozamú 10 éves futamidejű papírokra 7,33 és 7,37 százalék érekeztek ajánlatok, a 7,35 százalékos átlaghozam a legutóbbi, július 25-i aukciónál 30 bázisponttal alacsonyabb, ugyanakkor a tegnapi másodlagos piaci benchmarknál mindössze 3 bázisponttal gyengébb szinten alakult ki. Összesen 69,5 milliárd forint értékben érkeztek ajánlatok, a meghirdetett 30 milliárd forintnyi mennyiség teljes egészében elkelt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!