Keleten nagyon esős volt a reggel

Elromlott a hangulat ma reggel a távol-keleten, ahol kizárólag csökkenő indexeket láthatunk.
portfolio.hu, 2011. április 26. kedd, 08:57
Fotó:

A legnagyobb mértékű esést a japán Nikkei mutatta, az irányadó benchmark 1,2 százalékos csökkenéssel fejezte be a keddi napot, míg a kínai mutató 0,6 százalékkal, a hongkongi Hang Seng pedig 0,9 százalékkal került lejjebb. A hangulatot a gyenge amerikai zárások mellett az is rontotta, hogy a vártnál gyengébb számokat tett közzé a UBS svájci bankóriás.

A jen további erősödött tegnap óta a dollárral szemben és ismét közelíti a 81-es szintet, melyet megsínylettek a japán exportcégek részvényei. Az autógyártók közül a Toyota 2,1 százalékkal került lejjebb, de a Honda és a Mitsubishi részvényei is 1 százalékot meghaladó mértékben veszítettek értékükből, míg a Nissan üdítő kivétel volt és 0,4 százalékkal zárt magasabban. A technológiai szektor részvényei közül a Sony 2 százalékkal míg a Canon 0,4 százalékkal csökkent.

Hongkongban a kínai monetáris politika további szigorításától való félelem miatt, a kínai bankok és ingatlanfejlesztők húzták lefelé az indexet, a China Resources Land több mint 2 százalékkal, a Bank of Communications 1,4 százalékkal csökkent, de az olaj és a nyersanyagok árának szolid korrekciója esést hozott az olajóriás Cnooc, illetve az Aluminum Corp. of China részvényeinek. Előbbi 1,3 százalékkal, utóbbi több mint 4 százalékkal esett kedd reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK