Magasabb árbevétel, több profit, látszólag ezt az egyszerű képletet követi a Linamar. Az orosházi gépipari társaság gyorsjelentés szerint az első kilenc hónapban 16 százalékos növekedés után 18,4 milliárd forint árbevétel értek el. Bár mindkét fő üzletág, a bevétel kétharmadát adó autóipar, illetve a mezőgazdasági és általános gépgyártás többet hozott a konyhára, az utóbbi volt a növekedés forrása. Ennek árbevétele 2,4 milliárd forinttal, több mint 50 százalékkal emelkedett, a bruttó eredmény így meghaladta a 2 milliárd forintot. A cégnek ráadásul sikerült olyan követeléseket is behajtania, amelyre már céltartalékot képzett, ennek feloldása szintén javította számokat. Az üzemi eredmény így a tavalyi 401 millió forintos nyereséggel szemben 1,2 milliárd forintot tett ki. A pénzügyi tételek elszámolása során ugyan a forint árfolyamának alakulása 100 milliós árfolyamnyereséget hozott, de a kamatok és az egyéb pénzügyi kiadások mintegy 140 millió forinttal rontottak a számokon. Persze még ezután is 1,014 milliárd forint maradt a céges kasszában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!